Zwemvereniging Wijchen

Update vanuit het bestuur

Beste leden, ouders en verzorgers,

 

Op 12 maart informeerden we jullie over de eerste gevolgen van de corona crisis in Nederland voor onze vereniging. We leven in een onzekere tijd waarin ons dagelijks leven ineens volledig anders is.

Bij dezen een korte update over stand van zaken vanuit het bestuur:

  • Alle zwemtrainingen vervallen.

 

Deze situatie blijft ongewijzigd tot zeker 6 april.

  • (Competitie) wedstrijden

 

Ook deze worden tot en met 6 april zeker niet gezwommen. Zodra we meer informatie hebben, worden jullie geïnformeerd. 

  • Activiteiten

 

Zoals jullie weten is de ALV voorlopig uitgesteld. Gezien de situatie kunnen we op dit moment nog geen nieuwe datum geven. We proberen om de ALV plaats te laten vinden op zo kort mogelijke termijn nadat bijeenkomsten weer op een verantwoorden manier kunnen worden georganiseerd.

Desalniettemin staat de ALV doorgaans ook in het teken van een aantal besluiten. Omdat een aantal hiervan niet kunnen wachten tot de uitgestelde ALV, zoeken we momenteel naar een passende manier om jullie toch goed te bereiken. Hierover horen jullie op korte termijn meer.

  • Belangrijke oproep:

 

Als vereniging zijn we heel sterk afhankelijk van sponsorinkomsten. Het komende jaar zijn deze harder nodig dan voorheen. Recent zijn jullie geïnformeerd om op een eenvoudige wijze sponsorinkomsten te genereren door te ondersteunen bij Down the Rabbithole. Daarbij ontvang je ook nog eens zelf een dagkaart om zelf het festival te bezoeken. Tot nu toe zijn er nog maar enkele aanmeldingen binnen. Daarom hierbij nogmaals de dringende oproep om jezelf voor 24 maart op te geven! Doen wij het niet, dan zullen de plekken helaas naar andere organisaties gaan. Zie bijgaand voor de volledigheid nogmaals de originele oproep.

 

En dan nog even je aandacht voor het onderstaande;

Hoi allemaal,

 

al een aantal jaren wordt het begin juli een festival georganiseerd in recreatiegebied de Groene Heuvels in Beuningen. Down de Rabbit Hole(DTRH) (www.downtherabbithole.nl). Dit jaar vindt het festival plaats van 3 t/m 5 Juli.

 

Wij als vereniging kunnen hier geld aan verdienen.

 

Hoe dan?

Door ons zelf in te zetten als vrijwilliger voor, tijdens en/of na het festival voor diverse werkzaamheden. Klein detail. Je moet als vrijwilliger minimaal 18 jaar zijn.

 

Wat staat hier tegenover?

Voor ieder uur dat een vrijwilliger zich inzet krijgt onze vereniging een bedrag. Wat dit bedrag is voor dit jaar weten we niet, maar vorig jaar was dit 5 euro per uur.

Daarnaast krijg je als vrijwilliger bij 8 uur werk een dagkaart voor DTRH en bij 16 uur werken zelfs een weekendkaart. Hiermee kan je dus het festivalterrein op tijdens het dit weekend.

 

Wat houd het allemaal in?

Vanuit de Leefbaarheidsgroep Bergharen worden ieder jaar de vrijwilligers voor dit evenement geregeld. Om hierin ook verenigingen te betrekken en daardoor meer vrijwilligers te krijgen is de vergoeding in het leven geroepen. Je kan jezelf ook alleen inschrijven namens een vereniging. Je hoeft overigens niet zelf lid te zijn van deze vereniging!!!

 

Vanaf 10 maart is het mogelijk om jezelf in te schrijven als vrijwilliger. Het inschrijven gaat alleen anders dan de afgelopen jaren.

Dit jaar kan jezelf aanmelden via de mail bij Marian Velings (idd. De moeder van Bas 😉) Margee.velings@gmail.com. Zijn gaat je dan de info sturen wat je verder moet doen.

Het verzoek is dan ook om ac@zvwijchen.nl even in de CC te vermelden zodat wij als vereniging ook weten wat er aangemeld wordt.

 

Wil jezelf inschrijven doe dit dan zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht hoe minder keus je hebt in tijden en werkzaamheden. Uit ervaring blijkt dat het best wel gewild is.

 

In 2019 hebben wij als vereniging een mooi geldbedrag aan overgehouden dat wij hard nodig hebben om de vereniging draaiend te houden. We hopen dan ook dat er dit jaar veel mensen zich hiervoor willen inzetten. Dit hoeft natuurlijk niet alleen. Je kan natuurlijk ook afspreken om dit met een groepje zwemmers/ouders te doen en proberen bij elkaar ingedeeld te worden ( of dit mogelijk is weet ik overigens niet)

 

Wil je jezelf inschrijven doe dit dan zo snel mogelijk.

 

Mochten er vragen zijn hoor ik het graag.