Masters

Ben je ouder dan ongeveer 24 jaar en wil je actief zijn of blijven in het wedstrijdzwemmen? Dan is het zwemmen bij de masters iets voor jou! De masters van ZV Wijchen bestaan uit een groep van ruim 40 enthousiaste zwemmers. Sommigen hebben een verleden in het wedstrijdzwemmen, anderen zijn pas op latere leeftijd begonnen met zwemmen bij de vereniging.

De masters zwemmen op drie avonden: op de ‘eigen’ woensdagavond, waar we het hele bad ter beschikking hebben, en op dinsdag- en vrijdagavond, waar op we twee banen ter beschikking hebben.

Op woensdagavond is er begeleiding van trainers. Johan is de vaste aanwezige en hij wordt elke week bijgestaan door een wisselende collega. Ze trainen masters van elk niveau, van beginner tot ex-wedstrijdzwemmer.

Train je liever zonder begeleiding? Dat is ook geen probleem: er zijn enkele banen beschikbaar voor zwemmers die hun eigen programma willen volgen.

Vanaf seizoen 2016/2017 worden de masters klaargestoomd voor deelname aan diverse wedstrijden. Voor de masters die hier belang bij hebben is een intensief programma opgesteld met onder andere techniek- en conditietrainingen.