Zwemvereniging Wijchen

Gelderse Minioren Finale

In het weekend van 11 en 12 maart hebben 3 van onze minioren (Hugo, Fido en Pieter) meegezwommen bij de Gelderse Minioren finales in Vaassen. De sfeer zat er goed in. Veel publiek was er om aan te moedigen, leuke muziek en er werd zelfs gedanst. Vele PRs werden er gezwommen. Fido behaalde een prachtige bronze medaille bij de 50 meter schoolslag (53.98) en Pieter een hele mooie bronze plak voor de 100 meter vlinderslag in 1.29.58. Verder werden er nog 8 oorkondes (uitgereikt voor plaats 4-6) bij elkaar gezwommen door de 3 mannen. Al met al een heel geslaagd weekend!

Minioren Jaargang Finale 2023

Afgelopen weekeind werden in Leiden de jaarlijkse jaargangwedstrijden gehouden, een wedstrijd waarvoor per jaargang de 18 snelste miniorenzwemmers van Nederland zich kwalificeren. Organiserende vereniging is al vele jaren ZVL-1886 en het decor van deze 2-daagse wedstrijd is ook al vele jaren zwembad de Zijl. Namens ZV Wijchen wisten Finn en Pieter zich te kwalificeren, een heel knappe prestatie!
Op de eerste dag kwam Pieter in actie; na 2 vierde plaatsen (50 meter vrij en 100 meter rug) werd hij tweede op de 100 wissel en mocht hij op het podium plaats nemen. Op de tweede dag zat het bij beiden op de eerste afstand die ze mochten zwemmen tegen en werden ze helaas gediskwalificeerd. Ze herstelden zich echter knap; Finn werd 12e van Nederland op 100 meter vrij en Pieter werd nog 5e op 200 meter wissel en 3e op 100 meter vrij. Al met al een hele ervaring die ze niet snel zullen vergeten!!
 

Sintersprint 2022

Vrijdag 2 december konden we eindelijk weer onze gezellige sintersprint organiseren.
En wat hebben we een leuke avond met hoog bezoek gehad.
De Pieten brachten ons ook dit jaar een bezoekje. Onze jarige Esmee bracht wat lekkers en werd door iedereen toegezongen onder begeleiding van de Pieten.

Op het einde kregen alle zwemmers een oorkonde en   verrassing mee naar huis.

Kijk hier naar de uitslag en de foto’s

Uitslag Sintersprint 2022