Vereniging

ZV Wijchen is een vereniging die opgericht op 30 mei 1966 is. Onze trainingslocatie is Zwembad de Meerval te Wijchen.

De vereniging zwemt in de landelijke C competitie. Ook nemen wij deel aan de regionale en zelfs Nationale Kampioenschappen.

Wij bieden zwemmers van alle leeftijden om hun zwemvaardigheden uit te breiden en verbeteren.

Onze jongste leden starten in de miniorengroep, daarna volgt de juniorengroep en tenslotte de senioren. Daarnaast hebben we een mastergroep, die hun conditie op peil houdt.

Naast zwemactiviteiten organiseren wij ook diverse activiteiten naast het zwemmen, voor jong en oud.

Trainers

De vereniging beschikt over verschillende trainers, ondersteund door een breed kader. Hierdoor hebben we bij elke training meerdere mensen aan het bad staan waardoor alle zwemmers voldoende aandacht krijgen.

Patrick Meeuwissen
Hoofdtrainer
Patrick is de hoofdtrainer en al vele jaren actief binnen de vereniging.
Bryan Meeuwissen
Trainer Junioren
Na jarenlang zwemmend actief te zijn geweest bij de Waalstroom en ZV Wijchen, ben ik doorgegaan als trainer.
bryan.meeuwissen@kpnmail.nl
Johan van Well
Trainer
Een echte oudgediende binnen de vereniging. Johan traint de Masters en de junioren.
Bernadette Groenendaal-Massar
Trainer
Bernadette heeft meegedaan aan de paralympische spelen in Peking (2008). Haar specialiteit is de schoolslag. Vanuit haar ervaring verzorgt ze nu de opleiding van de minioren.
Brenda Pol
Trainer
Brenda is coordinator van de minioren 4 t/m 6 en tevens official en lid van de activiteitencommissie. Haar dochter zwemt vanaf 2008 en zo is Brenda er in gerold.

Bestuur

Het bestuur bestaat momenteel uit zes man. Een hoofdbestuur (voorzitter, penningmeester, secretaris), aangevuld met algemeen bestuursleden uit verschillende disciplines (Technische Commissie, Mastercommissie, Activiteitencommissie).

Geert-Jan Smithuis
Voorzitter
Als vader van twee zwemmende leden, wil ik graag wat extra’s doen, me graag inzetten voor de vereniging. Ook voor mij komt het zwemmen niet helemaal uit de lucht vallen. Zelf heb ik ook gezwommen, bij zwemclub Nautilus’61 uit Terborg/Silvolde. Met mijn bijdrage wil ik de vereniging laten bloeien en groeien. Gelegenheid blijven bieden aan iedereen die graag een baantje trekt; van recreanten tot ambitieuze competitie zwemmers, jong en ouder. Daarnaast ook de gezelligheid, het clubgevoel verder ontwikkelen.
Esther van Niersen
Secretaris
Esther is sinds 2008 betrokken geraakt bij ZV Wijchen, toen haar oudste dochter gestart is met zwemmen, inmiddels zwemmen haar drie dochters. Naast bestuurslid, tevens official bij wedstrijden. Het leuke van zowel official als bestuurslid zijn, is meer betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de vereniging.
Jurrian Werler
Penningmeester
Angelique Meeuwissen
Algemeen bestuurslid / Wedstrijdcommissie
Angelique vertegenwoordigt het wedstrijdsecretariaat binnen het bestuur. Het wedstrijdsecretariaat is verantwoordelijk voor de organisatie van en deelname aan wedstrijden, alsmede de inzet van officials. Verder heb ik de ledenadministratie onder mijn beheer
Wilco van Uden
Algemeen bestuurslid / Activiteitencommissie
Al bijna 25 jaar actief binnen de vereniging. Eerst alleen als zwemmer, en later ook als AC en bestuurlid van de vereninging. Daarnaast sta ik ook nog op maandagavond langs het bad om training te geven aan de minioren!
Erik Hensema
Algemeen bestuurslid / Mastercommissie
Erik komt uit een familie van zwemmers en zwemt al sinds zijn B-diploma bij verenigingen. Na zijn verhuizing naar wijchen is hij bij ZV Wijchen gaan zwemmen bij de masters.

Vrijwilligers

De vereniging draait 100% op vrijwilligers. De trainers krijgen wel een kleine vrijwilligersvergoeding. Verder hebben we vrijwilligers voor onder andere:

  • Kader (assistentie voor de trainers)
  • Activiteitencommissie
  • Wedstrijdsecretariaat / Technische Commissie
  • Officials (Scheidsrechter, klokkers)
  • Lopers voor oud papier, een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging
  • Ouders die zwemmers van en naar wedstrijden rijden
  • Redactie van het clubblad “De Spetters”

Vrijwilligers maken de vereniging. Samen zorgen we er voor dat wij of onze kinderen lekker bezig kunnen zijn met het wedstrijdzwemmen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Dit kan op eenmalige of op structurele basis.

Privacy Policy

ZV Wijchen hanteert een Privacy Policy die beschrijft hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens.