Wedstrijdsecretariaat

Angelique Meeuwissen
Voorzitter wedstrijdsecretariaat
Sinds 2001 ben ik begonnen als lid van het wedstrijdsecretariaat van de Waalstroom. In 2010 zijn we overgestapt naar ZV Wijchen en heb ik de werkzaamheden weer voortgezet. Ook zit ik, namens het wedstrijdsecretariaat in het bestuur en doe ik de ledenadministratie
ameeuwissen@kpnmail.nl06 52428417
Karin Theunissen

De verschillende soorten wedstrijden zijn:

Limiet wedstrijd
Een wedstrijd die er vooral voor dient om de persoonlijke records aan te scherpen, de nieuwe race indeling uit te proberen of om een limiet voor de Provinciale/Regio of Nederlandse Kampioenschappen te halen.

SwimKickwedstrijd
De eerste kennismaking met het wedstrijdzwemmen voor de jongste zwemmers, de minioren. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en moeten een feest zijn. De wedstrijden worden georganiseerd door Regio en/of verenigingen.

Miniorenwedstrijd
Een leuke wedstrijd voor de jongste zwemmertjes, de minioren. Meestal in samenwerking met de Regio georganiseerd.

Masters wedstrijd
Wedstrijden voor zwemmers van 20 jaar en ouder. Veel gezelligheid voor trimmers en oud wedstrijdzwemmers.
Provinciale of Regio-kampioenschappen
Tijdens de kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van de Provincie of Regio bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nederlandse Kampioenschappen
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van Nederland bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nationale Zwemcompetitie wedstrijd
De Nationale Zwemcompetitie is de landelijke verenigingscompetitie zwemmen.

 

 

Officials:

Wedstrijdzwemmen gaat natuurlijk om de zo snelst mogelijke tijd te zwemmen in een race. De tijdwaarnemer/official registreert de tijden en functioneert daarnaast ook als keerpuntcommissaris. Hierbij ziet hij of zij er op toe dat de keerpunten op de juiste wijze worden uitgevoerd.

We kunnen altijd officials gebruiken binnen de vereniging. Ouders die bereidt zijn een korte cursus te volgen om vervolgens 4x per jaar bij een wedstrijd aan de baan willen staan om de tijden van zwemmers noteren. Zonder officials kunnen de zwemmers geen wedstrijden zwemmen.

Oproep Officials
Voor het nieuwe seizoen zijn wij hard op zoek naar nieuwe officials. Ook omdat er aankomend seizoen helaas wat officials gaan stoppen.
Hiervoor zou je een korte cursus moeten volgen van ca 4 lessen en een examen. De eerstvolgende cursus zal rond december 2017 starten. Waar deze zal plaatsvinden is nu nog
niet bekend.
Dus lijkt het je leuk om op een andere manier bij de wedstrijden betrokken te zijn dan alleen als toeschouwer meld je dan aan.
De inschrijving sluit in augustus. Dus wil je graag official worden, meld je op tijd aan!
Want zonder officials kunnen onze kids geen wedstrijden zwemmen.
Mocht je iets meer willen weten kun je mij altijd mailen .
Angelique Meeuwissen
Wedstrijdsecretariaat

ameeuwissen@kpnmail.nl